Vaccinaties

Waarschijnlijk heeft uw puppy bij de fokker al een ‘puppy-cocktail’ (minimaal hondenziekte en Parvo) gehad op 6 weken leeftijd. De volgende vaccinatie (Parvo, ziekte van Weil en para-influenza) vindt plaats op de leeftijd van 9 weken. Daarna heeft uw puppy nog een vaccinatie nodig op 12 weken leeftijd: de 'grotehondencocktail’ (hondenziekte, Parvo, ziekte van Weil, besmettelijke leverziekte (hepatitis) en para-influenza).


Een volwassen hond heeft ook elk jaar een vaccinatie nodig!Een volwassen hond heeft ook elk jaar een vaccinatie nodig om zijn immuunsysteem alert te houden. Sommige onderdelen van de ‘grote cocktail’ bieden langdurige bescherming en zijn niet noodzakelijk om elk jaar te herhalen. Dus krijgt uw hond afhankelijk van wat nodig is de ‘grote cocktail’ of de ‘kleine cocktail’ (para-influenza en ziekte van Weil).

Kennelhoest

Naast de cocktailvaccinatie, wordt er veel zorg besteed aan vaccinatie op maat.
Indien uw hond een groter risico loopt op kennelhoest, dan is het verstandig uw hond hier extra tegen te beschermen. Bijvoorbeeld wanneer uw hond in een pension moet logeren, een hondenshow gaat bezoeken of met de hondenuitlaatservice meegaat. Sommige van deze instellingen stellen een kennelhoestvaccinatie zelfs verplicht.Dierenarts Rob van de Wetering in actieZiekte van Weil

Als uw hond veel zwemt en/of veel contact heeft met ratten, loopt hij het hele jaar door een extra risico op de ziekte van Weil. Daarom is het verstandig uw hond elk jaar te beschermen tegen de ziekte van Weil.


 
Buitenland
Indien u met uw hond naar het buitenland gaat, is het volgens de wet verplicht dat uw hond gevaccineerd moet zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Uw hond moet wel ouder zijn dan 3 maanden. Deze vaccinatie moet minstens 3 weken voor vertrek gegeven worden. Voor sommige landen gelden uitzonderlijke regels en wordt er bijvoorbeeld vooraf bloedonderzoek geëist. Vraag aan de assistente wat de specifieke eisen zijn voor uw vakantieland.

LICG

 

 

VoorMijnDier

Banner voor praktijken verticaal