Castratie reu

Er zijn diverse redenen om een reu te castreren.
Een reu loopt gemakkelijk weg wanneer hij eenmaal de geur van een loopse teef in de neus heeft gehad. Ook bij prostaatproblemen kan castratie een oplossing zijn.
 
Wanneer castreren? 
Een hond kan worden gecastreerd wanneer hij is uitgegroeid, afhankelijk van het ras is dit op een leeftijd tussen de 9 en 14 maanden.
De operatie is vrij eenvoudig en normaal gesproken zal er weinig nazorg nodig zijn.

De prostaat

De meest voorkomende aandoening is een prostaathypertrofie of prostaathyperplasie (goedaardige prostaatvergroting), de zogenaamde "oude-mannen"-kwaal (het komt echter ook bij jonge honden voor). Het is een vergroting van de prostaat, welke vaak gepaard gaat met een lichte ontsteking. Tegen de kwaal is een injectie mogelijk met een hormoon dat de 'mannelijkheid' hooguit een paar maanden onderdrukt. Tegen de ontsteking wordt doorgaans een antibioticakuur gegeven. Meestal is dat voldoende. Helaas komt het probleem echter na verloop van tijd weer terug. Op de lange duur is castratie dus de beste behandeling.

NDG

NDG verkleind Nederlandse Databank Gezelschapsdieren: Is de chip van uw huisdier juist geregistreerd? Kijk hier voor meer informatie >>>

  1. Contact
  2. Openingstijden
  3. Medicijnen
Dierenkliniek De Rijp
Schoener 2
1483 TP De Rijp

T: 0299-671366
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt van maandag tot en met vrijdag een afspraak voor uw huisdier(en) maken.

Ook kunt u tijdens de inloopspreekuren op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 14.30 uur en van 18.30 uur tot 19.00 uur terecht.

Voor het afhalen van medicijnen, voer en dergelijke is de kliniek op maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

U kunt medicijnen bestellen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld daarbij: 

 

  • de naam/het merk van het medicijn
  • gewenste hoeveelheid
  • de datum wanneer u de medicijnen komt ophalen
  • uw naam, adres en telefoonnummer

 

Na goedkeuring door de dierenarts ontvangt U van ons een mailtje of telefoontje zodra de bestelling voor u klaar ligt.

LICG

 

 

VoorMijnDier

Banner voor praktijken verticaal